• home
 • video
 • pas verschenen

  Olivier Deschacht weer Rode Duivel: "Ik heb geen seconde getwijfeld"

  Deschacht komt bij de Duivels.

  Olivier Deschacht heeft dan toch zijn selectie op zak voor de EK-kwalificatiematchen tegen Cyprus en Israël. Bondscoach Wilmots haalt de Anderlecht-verdediger bij de kern. Voor het eerst sinds 2010 mag Deschacht zich zo weer Rode Duivel noemen. "Ik bekijk het als een overwinning en ben er immens trots op."

  Olivier Deschacht mocht de voorbije weken dromen van een selectie voor de EK-kwalificatiematchen tegen Cyprus en Israël. De 34-jarige verdediger van Anderlecht was sinds 2010 niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg.

  Maar vorige vrijdag stond de naam van Deschacht, die 20 caps telt, niet op de lijst van bondscoach Marc Wilmots, die Deschacht nu uiteindelijk toch bij de selectie haalt. Het is niet meteen duidelijk of een andere Duivel moet afhaken. Nicolas Lombaerts en Laurens De Bock sukkelen wel met kwaaltjes.

  De voorbereiding van de Rode Duivels verloopt zo niet echt vlekkeloos. Gisteren regende het al afzeggingen: Romelu Lukaku, Steven Defour en Thomas Meunier moesten de bondscoach al slecht nieuws brengen. Met Anthony Vanden Borre werd toen al een Anderlecht-verdediger als vervanger opgeroepen.

  Deschacht: "Mooi wakker worden"

  "Ik werd wakker met zeven gemiste oproepen en hoor dan dat ik opgeroepen ben om bij de nationale ploeg te spelen. Dat is mooi wakker worden!"

  "Ik heb geen seconde getwijfeld en ga er het beste van maken. De bondscoach is ook altijd positief gebleven over mij. Ik ga proberen te spelen met mijn kwaliteiten en ervaring."

  "Dit is een beetje de samenvatting van mijn carrière, dat ik hier nu nog sta na alles wat ik heb meegemaakt. Ik bekijk het als een overwinning en ben er immens trots op."

  "Ik heb 5 jaar geleden de donkere periode van de Rode Duivels nog meegemaakt, maar het is helemaal anders nu. Veel relaxter. Iedereen wil op de foto met ons en vraagt om een handtekening."

  "Ik hoop natuurlijk op speelkansen, maar ik besef ook dat Lombaerts nummer 1 is en De Bock nummer 2. Ik maak me geen illusies, maar ik zal mijn uiterste best doen op training."