• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos: "Vreemde bewegingen van Anderlecht op Brugse corners"

  De bekerfinale gaf uiteraard ook aan de analisten van Extra Time veel stof tot nakaarten. Bekijk hier wat er gezegd werd over de scorende De Sutter, de mindere vorm van de Anderlecht-spelers en enkele opmerkelijke fases.

  Simons: "De Sutter is een complete speler"

  Tom De Sutter weet de jongste weken de weg naar de goal wel erg makkelijk staan. "Een speler in vorm staat op het juiste moment op de juiste plaats, durft alles en dat lukt", zegt Marc Degryse. "Hij scoort ook diverse goals. Hij is een complete speler", vult Timmy Simons aan.

  Simons: "We gaan nog kunnen genieten van Oulare"

  Obbi Oulare is de doublure van De Sutter. "Hij is enorm sterk. Fysiek is hij nog gegroeid. Als hij op dit niveau kan groeien, gaan we er echt nog van kunnen genieten", beseft Timmy Simons.

  "De Sutter en Refaelov zijn hot"

  Tom De Sutter en Lior Refaelov scoorden de Brugse goals in de bekerfinale. Marc Degryse illustreert het nut van De Sutter en de klasse van de goal van Refaelov. "Dat is het verschil met Anderlecht, dat spelers heeft die uit blessures komen en te weinig ritme hebben."

  Degryse: "Te veel spelers hebben te weinig matchen gespeeld"

  De vorm van Anderlecht is duidelijk minder en Dennis Praet was daar een van de bewijzen van voor Marc Degryse. "Hij werd wel beter. Fysiek bleef hij ook overeind. Hij zette een stap vooruit in de wedstrijd, maar te veel spelers hebben te weinig wedstrijden gespeeld."

  Joos: "Ik zie Defour liever van iets hoger vertrekken"

  Steven Defour kon in de bekerfinale niet echt zijn stempel drukken. "Hij is niet topfit, maar ik zie hem liever van iets hoger vertrekken. De eerste pass moet door Rolando of Deschacht gegeven worden. Dat Defour dat beter doet? Als je de eerste pass al niet kan trappen, dan hoor je niet bij Anderlecht", is Filip Joos hard.

  Joos: "Vreemde mandekking bij Anderlecht op corners"

  Anderlecht slikte weer twee Brugse goals op stilstaande fases. Filip Joos legt uit waar Anderlecht in de fout ging. Ook de mandekking bij de corners roept vragen op bij Joos.

  De meningen over enkele opmerkelijke fases

  De afgekeurde goal van Refaelov, de tussenkomst van Ryan, de fout van Defour op Refaelov en de overtreding van Acheampong in het strafschopgebied: wat is de mening van de Extra Time-analisten?