• home
 • video
 • pas verschenen

  Fellaini: "Van Gaal is de strengste coach die ik al gehad heb"

  Marouane Fellaini: "Als Van Gaal iets zegt, moet je het ook zo doen."

  Marouane Fellaini verkeert in een bloedvorm bij Manchester United. "Als Van Gaal je iets zegt, moet je het ook zo uitvoeren", vertelt hij in de kranten over de Nederlandse coach.

  Marouane Fellaini heeft zijn draai gevonden bij Manchester United. In zijn aanvallende rol leidde hij het team de voorbije weken naar zeges tegen Tottenham (3-0) en Liverpool (1-2).

  "Ik ben geblesseerd geweest en ziek geworden. Het heeft even geduurd, maar ondertussen ben ik weer op niveau. Nu kan ik eindelijk weer genieten", vertelt de Rode Duivel in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

  Speelt Fellaini op zijn best als aanvaller? "Nee. Fellaini is op zijn best als hij speelt. Het maakt niet uit waar. Het is simpel: ik pas me aan aan het systeem van de coach."

  Die coach heet Louis van Gaal. "Als hij je iets zegt, moet je het ook zo uitvoeren. Zo niet, dan lig je eruit. Hij is de strengste coach die ik ooit al gehad heb."

  "Daar hadden we ook nood aan. Zeker na vorig seizoen was er een trainer nodig die sommige spelers kwam wakker schudden."

  "Januzaj moet wat harder werken"

  De komende dagen concentreert Marouane Fellaini zich op de Rode Duivels. Ploegmaat Adnan Januzaj niet. "Adnan aanvaardt zijn niet-selectie. Hij weet dat hij eerst aan spelen moet toekomen bij United als hij bij de Rode Duivels wil raken. Dat is een vorm van maturiteit. Hij zal nu wat harder moeten gaan werken", geeft Fellaini nog mee in Het Laatste Nieuws.