• home
 • video
 • pas verschenen

  Degradatie dreigt voor Bergen na afhaken investeerders

  "Ik hoop dat de spelers zullen blijven trainen."

  Tweedeklasser Bergen lijkt de gedwongen degradatie niet meer te kunnen afwenden. Ook de Oekraïense investeerders, de laatste hoop voor de club, hebben afgehaakt. "Ik hoop dat we dit seizoen toch met opgeheven hoofd kunnen afsluiten", zegt Pierre François.

  Er pakken zich al een hele tijd donkere wolken samen boven tweedeklasser Bergen. De club hoopte lange tijd op geld van de Henegouwse zakenman Salvatore Curaba, maar dat kwam er niet. Nu ook de potentiële overnemers uit Oekraïne hebben afgehaakt, is het voortbestaan van de club erg onzeker.

  Er blijven nu nog drie mogelijke scenario's over voor Bergen Eén daarvan is een miraculeuze totale overname, maar dat lijkt nu zeer onwaarschijnlijk. Daarnaast kan de club ook proberen om het stamnummer 44 te redden. Dan moeten ze wel de 800.000 euro, die ze de KBVB nog verschuldigd zijn, voor het einde van de week aflossen. Als dat lukt, blijft RAEC Bergen bestaan, maar krijgt het geen proflicentie en zakt het naar derde klasse.

  In het laatste scenario gaat de club definitief failliet en verdwijnt ook het stamnummer. Het personeel, de staf en de spelers worden morgen door een curator op de hoogte gebracht van hun rechten. "Het zou me niet verbazen als de spelers ervoor kiezen om te blijven trainen en te spelen", zegt François. "Ik hoop dat we dit seizoen met opgeheven hoofd kunnen afsluiten. Er blijven niet veel wedstrijden meer over."