• home
 • video
 • pas verschenen

  Crisismanager moet Racing Mechelen uit de penarie halen

  Het Oscar Vankesbeeck-stadion.

  Racing Mechelen torst een schuldenberg van zo'n 800.000 euro. De club degradeert na dit seizoen sowieso naar derde klasse, maar wil daar zonder grootheidswaanzin met een schone lei opnieuw beginnen. Met een crisismanager aan het hoofd.

  De toekomst van Racing Mechelen hangt al enkele maanden aan een zijden draadje. Te hoge ambities en luchtkastelen hebben ertoe geleid dat spelers, trainers en leveranciers niet meer betaald konden worden.

  Op een bijeenkomst van de vzw midden februari beslisten de vzw-leden om drie supporters een mandaat te geven om een oplossing te zoeken, in eerste instantie door met de stad te gaan onderhandelen.

  Die supporters, verenigd onder de koepel For24 (genoemd naar het stamnummer 24 van de club), hebben gisterenavond op een nieuwe bijeenkomst van de vzw uitgelegd wat ze verwezenlijkt hebben. Daarbij bleek de voordracht van een crisismanager een cruciaal punt.

  Jan Lhoëst, een gepensioneerd bedrijfsleider, kreeg van de vzw unaniem het vertrouwen. Hij zal, onbezoldigd, als crisismanager de club verder doorlichten en weer op de rails proberen te krijgen. De kernwoorden van zijn betoog: geen grootheidswaanzin, de tering naar de nering, een afbetalingsplan voor de schulden en een nieuwe structuur voor de club, met de omvorming van de vzw naar een nv.