• home
 • video
 • pas verschenen

  Batshuayi: "Nu Lukaku out is, droom ik van speelminuten"

  Batshuayi werd door Wilmots voor het eerst bij de selectie gehaald. Door de blessure van Lukaku mag de spits van Marseille meteen hopen op speelminuten. "Ik droom ervan om te spelen en te scoren, maar iedereen is in vorm."

  Vrijdag maakte Marc Wilmots zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiematchen tegen Cyprus en Israël. Batshuayi was er voor het eerst bij. "De andere spelers zijn allemaal heel vriendelijk. Ik ben vooral blij dat ik Ciman nu terugzie. We hebben elkaar nog veel te vertellen."

  "Ik ben enorm gegroeid bij Marseille, vooral op mentaal vlak. In het begin had ik het heel moeilijk, maar uit zo'n periode leer je het meest. In België had ik het misschien wat te makkelijk. Ik kon doen wat ik wilde. De Franse competitie is veel zwaarder en professioneler. Ik heb me moeten aanpassen aan die discipline."

  "Het was de juiste transfer op het juiste moment. Ik heb ook een heel goeie coach, al is hij een beetje een gek. Hij eist een Spartaanse discipline van zijn spelers. Ik ben momenteel echt in bloedvorm, maar de andere spitsen bij de Rode Duivels zijn ook goed."

  "Ik scoor op dit moment heel gemakkelijk. Hopelijk duurt dat nog lang. Door de afwezigheid van Lukaku droom ik natuurlijk van speelminuten. Ik wil spelen en scoren.  Dat is de taak van elke spits. Waarschijnlijk zullen ze me uitspelen als joker, maar dat is normaal. Het is mijn eerste selectie."

  Mignolet: "Normaal raak ik zeker fit voor zaterdag"

  Mignolet blesseerde afgelopen weekend zijn enkel in de wedstrijd tegen Manchester United. "Ik heb mijn enkel licht verstuikt, maar normaal is er geen probleem voor het duel van zaterdag. Op het einde van de week zal ik weer met de groep kunnen meetrainen."

  "Bij Liverpool gaat het momenteel heel goed. Uit die moeilijke periode voor Nieuwjaar heb ik ontzettend veel geleerd. Nu moeten we ook met de nationale ploeg zo goed mogelijk presteren en ons kwalificeren."

  "Op papier hadden we misschien al eerste moeten staan in onze groep, maar in het voetbal loopt niet altijd alles volgens plan. We staan nog niet echt onder druk, maar iedereen is er nu wel op gebrand om deze twee wedstrijden te winnen."