• home
 • video
 • pas verschenen

  "Riis is niet meer betrokken bij teamactiviteiten, maar is niet geschorst"

  Het huwelijk tussen Riis en Tinkov vertoont stevige barsten.

  Volgens de Deense krant BT rommelt het stevig bij wielerploeg Tinkoff-Saxo. De krant weet dat teameigenaar Oleg Tinkov niet kan lachen met de mindere prestaties van zijn ploeg. Hij zou dan ook ploegmanager Bjarne Riis opzijgeschoven hebben. De ploeg is karig met commentaar. Ze bevestigt in een communiqué wel dat Riis geen actieve rol meer heeft, maar niet geschorst is.

  Tinkoff-Saxo is een van de rijkste wielerploegen en telt met onder meer Alberto Contador en Peter Sagan enkele stevige toppers. Maar 2015 is niet al te best begonnen voor de Russische ploeg, die in handen is van de excentrieke Rus Oleg Tinkov.

  Tinkoff-Saxo kon nog maar twee overwinningen vieren: een ritzege van Alberto Contador in de Ruta del Sol en een etappe van Peter Sagan in Tirreno-Adriatico.

  Die ietwat tegenvallende prestaties zijn bij de immer ambitieuze Oleg Tinkov in het verkeerde keelgat geschoten. De Deense krant BT meldt dat Tinkov de schuld bij ploegmanager Bjarne Riis legt. Riis zou door Tinkov geschorst zijn.

  BT kreeg wel nergens bevestiging, maar de afwezigheid van Riis in Milaan-Sanremo voedt natuurlijk de geruchten. Riis had Peter Sagan moeten bijstaan in de volgauto, maar van de Deen was er vorige zondag geen spoor. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

  "Riis niet betrokken bij activiteiten, maar hij is niet geschorst"

  Tinkoff-Saxo heeft vandaag gereageerd op de speculaties over de positie van Bjarne Riis. "Bjarne wordt sinds vorige zondag niet meer actief betrokken bij de teamactiviteiten", meldt de Russische ploeg. "Maar hij werd niet geschorst wegens het gebrek aan resultaten of wegens financiële problemen."

  "Het ploegmanagement heeft alle vertrouwen in de technische omkadering, de renners en de staf. Er zijn geen beslissingen genomen en als dat zou gebeuren, dan zal dat op het gepaste moment gecommuniceerd worden."

  Statement van de ploeg: