• home
 • video
 • pas verschenen

  Voormalig olympisch kampioen Park 1,5 jaar geschorst

  De Koreaan Park (l) won goud op de 400 meter vrije slag in Peking.

  Na Sun Yang is een tweede grote naam in het zwemmen tegen de lamp gelopen. Park Tae-hwan, viervoudig medaillewinnaar op de Spelen, testte positief op anabole steroïden. Door zijn schorsing mist hij mogelijk de Spelen van Rio.

  De erelijst van Park Tae-hwan is niet misselijk: olympisch kampioen op de 400 meter vrije slag in Peking en ook nog eens drie zilveren medailles op de 200 en 400 meter vrije slag.

  Park testte positief op testosteron in september, in de aanloop naar de Asian Games. Hij volgt daarmee het slechte voorbeeld van zijn grote concurrent Sun Yang, die ook niet zuiver op de graat bleek te zijn.

  De Internationale Zwemfederatie heeft Park voor 18 maanden geschorst. De schorsing gaat in op 3 september 2014 en loopt dus af op 2 maart 2016. Hierdoor wordt het moeilijk om zich nog te kwalificeren voor de Spelen van Rio, later dat jaar.