• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Bronckhorst is de nieuwe coach van Feyenoord

  Van Bronckhorst werd benoemd tot Feyenoord voor het leven.

  Giovanni van Bronckhorst wordt volgend seizoen meteen in het grote bad gegooid bij Feyenoord. Van Bronckhorst volgt Fred Rutten op, die zijn contract niet verlengde. Voor de 106-voudige Nederlandse international wordt het zijn eerste job als hoofdcoach.

  Fred Rutten liet drie weken geleden weten dat hij niet voortdoet bij Feyenoord. Voor de opvolging twijfelde de Rotterdamse club een tijdje tussen de twee assistenten van Rutten, Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst.

  Uiteindelijk krijgt Van Bronckhorst de hoofdverantwoordelijkheid volgend seizoen. "Dit is een enorme eer", zegt de 40-jarige ex-linksachter.

  "Als assistent-coach heb ik veel geleerd van Ronald Koeman en Fred Rutten. Voor mij wacht nu, samen met Jean-Paul, een fantastische volgende uitdaging, waar ik ontzettend naar uitkijk."

  "We zijn ervan overtuigd dat Gio klaar is voor de volgende stap. De goeie gesprekken van de voorbije periode hebben dat gevoel alleen maar versterkt", zegt technisch directeur Martin van Geel.

  Van Bronckhorst speelde zelf bijna 200 matchen voor Feyenoord en oogstte daarnaast ook succes bij Barcelona, Arsenal en de Rangers. Na het WK 2010 stopte hij als international en werd hij assistent bij Oranje.