• home
 • video
 • pas verschenen

  Recordaantal tv-kijkers ziet Club Brugge beker winnen

  Club Brugge won de beker ten koste van Anderlecht.

  De uitzending van de bekerfinale heeft gemiddeld 1.342.000 kijkers aan de tv gekluisterd. Dat is een record voor een match tussen twee voetbalclubs. Enkel de Rode Duivels deden in het verleden beter.

  Meer dan de helft van televisiekijkend Vlaanderen heeft zondagavond de uitzending van de voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht bekeken op Canvas. De uitzending op Canvas was goed voor gemiddeld 1.342.000 kijkers, met een marktaandeel van 54,1 procent.

  Dat is de hoogste score voor een wedstrijd tussen clubploegen - nationaal en internationaal - sinds het begin van de huidige metingen in 1997. Alleen enkele topwedstrijden van de nationale ploeg in internationale tornooien doen het nog beter.

  De piek van de bekerfinale werd genoteerd net voor het einde van de wedstrijd om 20.24u. Toen waren 1.703.000 mensen naar de wedstrijd aan het kijken.

  Ook onze website werd gisteren druk bezocht, ook dankzij Milaan-Sanremo en de Clasico. In totaal kreeg de site 482.616 surfers over de vloer. Dat is het hoogste aantal sinds het WK voetbal in Brazilië.