• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku, Defour en Meunier haken af; Wilmots: "Maar Benteke is klaar"

  Wilmots: "In zijn hoofd is Benteke (l) klaar."

  Het regent afzeggingen bij de Rode Duivels. Romelu Lukaku, Steven Defour en Thomas Meunier zullen er niet bij zijn tegen Cyprus en Israël. Bondscoach Marc Wilmots roept enkel Anthony Vanden Borre er extra bij. "Het is jammer van de blessures, maar we hebben genoeg opties."

  Lukaku, Defour en Meunier meldden zich - net als de 22 anderen - vandaag bij de nationale ploeg. Bij Lukaku (hamstrings) en Defour (enkel) zag de bondsdokter meteen dat het geen zin had. Zij werden onmiddellijk weer huiswaarts gestuurd.

  Meunier, die gisteren nog de bekerfinale speelde, liet een scan van zijn buikspieren nemen. Conclusie: gescheurde buikspieren en byebye interlands.

  Ook Mignolet, Lombaerts en De Bock reden met het busje van het hotel naar de dokter, maar zij blijven wel bij de groep.

  Wie niet in de ziekenboeg werd verwacht trainde om 17u een eerste keer. Wilmots kon maar 17 man verwelkomen, onder wie nieuwkomer Batshuayi (foto). Christian Benteke die zaterdag tegen Swansea gewisseld werd met heuppijn, bleef binnen, net als Marouane Fellaini (foto).

  Wilmots: "Benteke is klaar, ik heb drie spitsen"

  Marc Wilmots begon zijn persconferentie met goed nieuws: "Ik heb met Christian Benteke (foto links) gesproken en hij zei: "Er is geen probleem, coach." In zijn hoofd is hij klaar."

  "Divock (Origi) en Michy (Batshuayi) zijn klaar. We hebben genoeg aan deze drie spitsen."

  "Het is jammer van Lukaku, want hij was goed bezig. Maar het zou pas echt een probleem zijn als we geen oplossingen hadden. En we hebben er genoeg."

  "Of ik aan De Sutter heb gedacht? Op dit moment niet. Al is hij wel goed in vorm. Maar ik heb dus drie andere spitsen die 100% klaar zijn voor zaterdag."

  Wilmots roept Vanden Borre op als vervanger voor Meunier. "Hij heeft me nog nooit ontgoocheld. Hij zat zondag op de bank, omdat hij keelpijn had. Hij is mijn derde keuze als rechtsachter. Nu Meunier niet kan, komt hij er weer bij."

  "Batshuayi zei me dat het een droom is hier te zijn"

  Michy Batshuayi leek zich meteen in zijn sas te voelen bij de Rode Duivels. "Hij was goed gebrieft door Ferreira-Carrasco", weet Wilmots. "Hij is blij hier te zijn. Hij straalt, hij zit vol zelfvertrouwen."

  "Hij zei me dat het een droom is om hier te zijn. Maar de droom is nog niet voorbij. Hij is nog jong. Hij is een belangrijke speler voor de toekomst."