• home
 • video
 • pas verschenen

  Israël doet het met Refaelov en Gershon tegen België

  Lior Refaelov is belangrijk bij Club Brugge en Israël.

  De Israëlische bondscoach Eli Guttman heeft 25 spelers bekendgemaakt voor de EK-kwalificatieduels tegen Wales en België. Er zijn twee "Belgen" bij: Lior Refaelov van Club Brugge en Rami Gershon van AA Gent.

  Israël werkt de twee duels in eigen land af: zaterdag tegen Wales in Haifa, dinsdag tegen België in Jeruzalem.

  Gil Vermouth (ex-AA Gent) is er niet bij door een blessure, net als oud-kapitein Youssi Benayoun, die uit vorm is. Tal Ben Haim (ex-Standard, nu Charlton) is de huidige aanvoerder. Hij miste de laatste twee matchen met Charlton door maagproblemen, maar is er toch bij.

  Naast Gershon (foto), Reafelov en Ben Haim zijn er nog twee Israëliërs met een Belgisch verleden: Buzaglo (ex-Standard) en Barda (ex-Genk). De twee spelen nu allebei bij Hapoel Beer Sheva.

  Israël-Wales, zaterdag om 18u, is een duel tussen de eerste en de tweede in groep B. Israël heeft 9 op 9, Wales 8 op 12. Cyprus is derde met 6 op 12, België volgt als vierde met 5 op 9.

  Israël-België was eerst op 9 september 2014 gepland, maar werd toen verplaatst door het gewelddadig conflict tussen Israël en Palestina.

  De Israëlische selectie voor Wales en België:

  • Doelmannen (3): Ofir Marciano (FC Ashdod), Guy Haimov (Ironi Kiryat Shmona), Ariel Harush (Maccabi Netanya)
  • Verdedigers (8): Tal Ben Haim (Charlton Athletic/Eng), Rami Gershon (AA GENT), Eitan Tibi (Maccabi Tel Aviv), Omri Ben Harush (Maccabi Tel Aviv), Taleb Tawatha (Maccabi Haifa), Eli Dasa (Beitar Jerusalem), Orel Degani (Maccabi Haifa), Sheran Yeini (Maccabi Tel Aviv)
  • Middenvelders (7): Bibras Natkho (CSKA Moskou/Rus), Lior Refaelov (CLUB BRUGGE), Eran Zahavi (Maccabi Tel Aviv), Maor Buzaglo (Hapoel Beer Sheva), Nir Biton (Celtic Glasgow/sch), Beram Kayal (Brighton/Eng), Roi Kahat (Ironi Kiryat Shmona)
  • Aanvallers (7): Omer Damari (RB Leipzig/Dui), Tomer Hemed (Almeria/Spa), Ben Sahar (Willem II/Ned), Elyaniv Barda (Hapoel Beer Sheva), Itay Shechter (Maccabi Haifa), Moanes Dabour (Grasshopper Zürich/Zwi), Tal Ben Haim (Maccabi Tel Aviv)