• home
 • video
 • pas verschenen

  Bond versoepelt licentievoorwaarden, Cappellen voelt zich bekocht

  "Kampioen worden en niet promoveren: dat geeft een slecht gevoel."

  De Licentiecommissie knijpt wellicht weer een oogje dicht in de dossiers van heel wat tweedeklassers. Cappellen, de leider in derde klasse B, diende geen dossier in en voelt zich gedupeerd. "Als we dit hadden geweten, hadden we wél een licentie aangevraagd."

  Lucien Jacques, de voorzitter van Cappellen, is niet opgezet met de gang van zaken. "Deze versoepeling komt op een slecht moment", zegt hij aan Sporza. "De deadline voor het licentiedossier is al verstreken. Ze hebben ons voor het blok gezet."

  "We hadden nochtans op voorhand advies ingewonnen bij de bond, omdat we dachten dat ons stadion wel in orde zou zijn voor tweede klasse. We speelden 9 jaar geleden immers nog in tweede."

  "We spelen al 10 jaar in hetzelfde stadion, zonder één ongeluk. Maar nu beginnen ze plots over de breedte van de tegels of een afsluiting die 10 centimeter te laag is te klagen. In wat voor wereld leven wij?"

  "De reglementering is zó streng geworden. We leven in een maatschappij waar je niet anders dan regels hebt. Het is bijna absurd."

  "Als we dit eerder hadden geweten, hadden we wél een licentie aangevraagd. Je doet mee om een competitie te winnen en het eindspel is dan de promotie. Nu worden we wellicht eerste en promoveren we niet: dat geeft een slecht gevoel."

  "1e en 2e klasse zijn big business, wij geven alleen maar geld uit"

  Over de hervorming van de competitie, waarin er een opdeling gemaakt wordt tussen profclubs en amateurclubs, heeft Lucien Jacques een dubbel gevoel. "Ik ben voorstander van zo'n scheiding. Een club als Cappellen kan niet meedraaien in die profwereld. We hebben niet voldoende fans, geen goeie ligging en onze accommodatie kan dat niet aan."

  "Maar er wordt in het voetbal te veel over financiën gepraat en te weinig over sport. Eerste en tweede klasse, dat is big business. Wij kunnen daar niet aan meedoen. Wij geven alleen maar geld uit. Dat is een groot probleem."

  Jacques in Terzake-reportage: "Is profvoetbal in tweede klasse nog geloofwaardig?"