• home
 • video
 • pas verschenen

  Alonso krijgt groen licht voor GP van Maleisië zondag

  Fernando Alonso crashte een maand geleden in Barcelona.

  Fernando Alonso mag komend weekend in Maleisië weer racen. Zijn hersenschudding, waarmee hij de eerste Grote Prijs van het F1-seizoen in Melbourne miste, behoort tot het verleden. Dat meldt zijn team McLaren.

  Juist een maand geleden crashte Alonso bij een testrit met zijn McLaren op het circuit van Barcelona. Hij bracht enkele dagen in het ziekenhuis door met een hersenschudding.

  Met die hersenschudding mocht hij geen risico's nemen van de dokters, waardoor hij de GP van Australië op 15 maart liet schieten. McLaren kwam er slecht uit de verf: zijn vervanger Kevin Magnussen viel op weg naar de startgrid uit en Jenson Button werd pas elfde.

  De tweevoudige wereldkampioen wordt donderdag in Sepang nog een laatste keer medisch getest, maar zijn team verwacht geen problemen. "Fernando kijkt er erg naar uit om weer in de auto te kruipen." Vorige week bracht hij door in de simulator.

  In het perscommuniqué staat nog dat er niks werd gevonden in de telemetrische gegevens wat de crash zou kunnen veroorzaakt hebben. Ook bij de reconstructies en bij tests in het laboratorium werd niks abnormaals ontdekt. Alonso blijft herhalen dat het sturen vlak voor de crash "zwaar" aanvoelde. McLaren heeft nu een extra sensor geplaatst om meer data te verkrijgen.