• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld: "Er zullen nu andere mannen moeten opstaan"

  Toby Alderweireld: "Ik ben weer in vorm."

  De vele blessures bij de Rode Duivels brengen Toby Alderweireld niet van de wijs. "Onze kern is breed genoeg." Nacer Chadli vindt zichzelf ook een optie om de aanvallende problemen op te lossen. "Ik kan op veel plaatsen uit de voeten."

  De Rode Duivels konden uit hun eerste drie matchen maar vijf punten puren. Toby Alderweireld vindt dat de Belgen dan ook met niet minder dan 6 op 6 tevreden mogen zijn.

  "Maar we zullen dan wel top moeten zijn. Kleine tegenstanders bestaan niet meer, maar België moet thuis gewoon winnen tegen Cyprus."

  "Het is spijtig dat Romelu (Lukaku) er niet bij is en Christian (Benteke) een vraagteken. Maar we hebben opties. Andere jongens zullen nu moeten opstaan. De ploeg is breed genoeg om dit op te lossen."

  Alderweireld zelf staat er na een blessure net op tijd weer. "Ik heb al twee matchen gespeeld en ben weer in vorm. De ploeg is in vorm en ik profiteer daar van."

  "Het is leuk om te lezen dat er veel belangstelling is van andere clubs, maar ik focus me op mijn spel. Het toont wel aan dat ik goed bezig ben. Die lijn wil ik doortrekken bij de Duivels."

  Peter Vandenbempt had ook nog een venijnige vraag in petto voor Alderweireld. Alle Engelse clubs liggen er al uit in Europa. Betekent dat dat ze daar niet kunnen verdedigen? "Als dat zo is, zijn wij met Southampton de minst slechte, want we krijgen de minste tegengoals", komt Alderweireld op zijn pootjes terecht.

  Chadli: "Wij hebben meer kwaliteiten dan Israël"

  Nacer Chadli heeft zich dit seizoen bij Tottenham opgewerkt tot een basisspeler. Neemt hij dat vertrouwen mee naar de Duivels? "Het gaat goed met mij. Ik heb al veel gespeeld."

  "Of ik een alternatief kan zijn voor de spitspositie? Ik heb al op veel posities gespeeld: op links, op rechts, achter de spitsen,... Ik kan overal wat uit de voeten."

  "Thuis tegen Cyprus moeten we gewoon winnen en Israël is dan wel een goeie ploeg, maar wij hebben meer kwaliteiten."