Hannes: "Wil vuile records van Mourhit van tabellen lopen"

  Pieter-Jan Hannes in actie op het EK indoor in Praag.

  Pieter-Jan Hannes heeft afgelopen weekend tijdens het EK indoor in Praag snoeihard uitgehaald naar Mohammed Mourhit. Tijdens een interview met de Nederlandse atletieksite losseveter.nl stak Hannes zijn afkeer voor de voormalige atleet niet onder stoelen of banken.

  Pieter-Jan Hannes liep vrijdag in de reeksen van de 3.000 meter met 7'47"55 de derde Belgische tijd in de geschiedenis. Maar Hannes' persoonlijk record is wel nog een eindje verwijderd van het Belgisch record (7'38"94) dat Mohammed Mourhit 14 jaar geleden liet optekenen in Lissabon.

  Hannes zou die tijd liefst zo snel mogelijk zien verdwijnen. "Op termijn zal ik nog een seconde of tien sneller moeten lopen en dan is dat vuile record van Mourhit van de tabellen. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij dat gelopen met serieus wat doping in zijn poten", neemt Hannes geen blad voor de mond.

  "De grootste eer die ik de Belgische atletiek kan aandoen, is om die records op een cleane manier te verbeteren. Outdoor zijn de records van Mouhit bijna onhaalbaar, maar die 3.000 meter indoor dat moet nog wel lukken. Hopelijk binnen een jaar of vier, want Mourhit moet eigenlijk zo snel mogelijk vergeten worden."

  Bekijk het interview met Pieter-Jan Hannes (vanaf 4'25"):