• home
 • video
 • pas verschenen

  Wout van Aert pakt de bloemen in Eeklo

  Wout van Aert was de beste in Eeklo.

  Wout van Aert heeft de veldrit in Eeklo op zijn naam geschreven. De vicewereldkampioen was sterker dan Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout, de wereldkampioen bij de beloften. Mathieu van der Poel werd vijfde.

  Op het snelle parcours lag het tempo vanaf de start hoog. Jens Adams nam het pak op sleeptouw. Halfweg koers eiste het tempo zijn tol bij Sven Nys, die zijn metgezellen moest laten rijden. Een ruime kopgroep werd nog verder uitgedund door aanvalspogingen van Tim Merlier en Wout van Aert.

  Die Van Aert nam net over halfkoers het commando over, samen met Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch. Ook Kevin Pauwels kon nog de aansluiting maken. In de finale stak Vanthourenhout de lont in het kruitvat, maar Van Aert en Pauwels blusten het brandje.

  Een sprint dan maar en daarin was Van Aert duidelijk de sterkste van de kopgroep. Pauwels moest vrede nemen met de tweede plaats, beloftewereldkampioen Vanthourenhout werd derde.

  Uitslag:

  1. Wout van Aert in 1u04'17"
  2. Kevin Pauwels op 4"
  3. Michael Vanthourenhout 11"
  4. Gianni Vermeersch 22"
  5. Mathieu van der Poel (Ned) 31"
  6. Laurens Sweeck 36"
  7. Tim Merlier 50"
  8. Toon Aerts 1'05"
  9. Sven Nys 1'09"
  10. Joeri Adams 1'53"