• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel: "Kies volgend seizoen tussen SP en BPost"

  Mathieu van der Poel werd wereldkampioen en won de SP.

  Wereldkampioen Mathieu van der Poel moet volgend seizoen bevestigen. "Iedereen denkt dat Wout van Aert en ik zullen domineren, maar het zal niet zo makkelijk worden als iedereen nu voorspelt", zegt de Nederlander van BKCP. Hij rijdt ook niet alle veldritten.

  Mathieu van der Poel werd gisteren de jongste eindwinnaar van de Superprestige. De 20-jarige Nederlander werd ook Nederlands en wereldkampioen en toch wil hij volgend seizoen een beperkt programma afwerken.

  "Ik zal zeker de Wereldbeker rijden en één van de twee andere klassementen. Ik ben nog jong en het is nog te vroeg om al in alle wedstrijden aan de start te staan." Van der Poel zal dus kiezen tussen de Superprestige en de BPost Bank-trofee.

  "Volgend seizoen moet ik bevestigen en dat wordt moeilijker dan binnenkomen zoals afgelopen seizoen. Iedereen denkt dat Wout van Aert en ik zullen domineren, maar het zal niet zo makkelijk worden als iedereen nu voorspelt."

  Met één eindzege in de Superprestige is Van der Poel nog ver verwijderd van de dertien eindzeges van Sven Nys. "Dat record is speciaal. Het bewijst hoe lang Sven het veldrijden heeft gedomineerd en hoeveel generaties hij overleefd heeft."