• home
 • video
 • pas verschenen

  Trainers en spelers van RC Mechelen kappen ermee

  De spelers en staf van RC Mechelen zien het niet meer zitten.

  De spelers en de technische staf van tweedeklasser Racing Mechelen gooien de handdoek in de ring. Ze zijn al drie maanden niet meer betaald en zullen niet meer in actie komen tot de achterstallige betalingen zijn vereffend. Het bestuur betreurt de gang van zaken.

  RC Mechelen verloor zondagmiddag zijn thuiswedstrijd tegen Patro Eisden met 1-3. Na die wedstrijd werd een mededeling van de technische staf en de spelersgroep voorgelezen. Zij zijn het beu om geen geld meer te zien en gooien de handdoek.

  "De spelers en de technische staf hebben de ontwikkelingen van de laatste dagen met argusogen gevolgd. Wij respecteren de beslissingen die genomen zijn tijdens algemene vergadering, maar we constateren wel dat er voor ons als groep op korte termijn opnieuw geen oplossing komt", luidde het.

  "Wij betreuren ten zeerste het gemak waarmee aan het reële probleem van onze groep wordt voorbijgegaan. De verplichtingen worden niet nagekomen en dan stopt het op een bepaald moment. De voltallige groep is voor de tweede keer dit seizoen meer dan drie maanden niet betaald, met sociale drama's als gevolg. Wij kunnen onze facturen niet betalen met beloftes."

  "We hebben unaniem en in overleg met Sporta (de spelersvakbond, red) beslist om alle activiteiten stop te zetten tot de achterstallige betalingen van 2013 en 2014 zijn vereffend. Dit is een noodkreet, voor ons als groep kan het zo niet verder."

  Bestuur betreurt gang van zaken

  Jeugdsecretaris Jozef Verbruggen gaf een korte reactie op de feiten: "Wij betreuren als bestuur natuurlijk de gang van zaken. We gaan de zaak nader bekijken en naar een oplossing zoeken."

  "Als de huidige kern niet meer wil  voetballen of trainen, dan zullen we het met onze jeugdspelers moeten doen om het seizoen verder af te werken. Het is te vroeg om daar nu al veel uitspraken over te doen."