• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuville: "Tweede is een fantastische prestatie"

  Neuville zorgde voor spectaculaire beelden in Zweden.

  Thierry Neuville heeft in de Rally van Zweden maar net naast de overwinning gegrepen. Onze landgenoot eindigde in zijn Hyundai op amper 6"4 van wereldkampioen Sébastien Ogier. "Niemand had verwacht dat we hier zouden kunnen meestrijden voor de zege."

  De slotrit in de Zweedse sneeuw was een thriller. Neuville, Ogier en Mikkelsen stonden op een zakdoek. Mikkelsen kraakte onder de druk en maakte een fout, Ogier was net sneller dan Neuville (foto).

  "Het was een fantastische rally. Het is lang geleden dat we zo'n spannend gevecht voor de overwinning gehad hebben en het was leuk om een rol te spelen in deze thriller."

  "Niemand had verwacht dat we hier zouden kunnen meestrijden voor de overwinning", zegt Neuville. "Het was een fantastische prestatie van mezelf en het team."

  "Ik heb alles gegeven om te winnen. Ik heb risico's genomen en ik kon niets meer doen. Maar die tweede plaats is een heel goed resultaat voor mij en voor het team."

  In het WK-klassement klimt Neuville naar de tweede plaats die hij moet delen met Mikkelsen. Eerder dit jaar eindigde Neuville als vijfde in de Rally van Monte-Carlo.