• home
 • video
 • pas verschenen

  Hagen: "1 klassieker kiezen? Ik wil ze allemaal winnen"

  Hagen voelt zich al in zijn sas bij MTN-Qhubeka.

  Edvald Boasson Hagen voelt zich helemaal bevrijd bij MTN-Qhubeka. "Ik mag voor eigen rekening rijden, hier ligt de focus niet op klassementsmannen", vertelt de 27-jarige Noor, die straks wil schitteren in de voorjaarsklassiekers.

  Edvald Boasson Hagen blonk afgelopen week onder de Qaterese zon, waar hij zijn conditie aanscherpte. "Ik ben heel gelukkig", vertelt de ex-winnaar van Gent-Wevelgem.

  "Ook bij Sky voelde ik me goed, maar na vijf jaar was het tijd om iets nieuws te proberen. Bij MTN-Qhubeka mag ik voor eigen rekening rijden. De focus ligt hier niet op klassementsmannen."

  En dat was bij Sky wel het geval. Hagen reed zich in de Tour lazarus voor Wiggins en Froome. "Maar ik mocht in bepaalde wedstrijden ook voor mezelf rijden. Winnen deed ik niet veel en vorig jaar had ik ook af en toe een slechte dag."

  Bij MTN-Qhubeka loopt hij onder meer Ciolek, Farrar, Goss en Bos tegen het lijf. Een indrukwekkende sprintersgilde. "We hebben een uitstekend team. Het is nog vroeg in het seizoen, maar voorlopig is het hier geweldig."

  "Ik rijd straks bijna alle klassiekers en hoop er beter te presteren dan de voorbije jaren. Een wedstrijd kiezen die ik wil winnen? Uiteraard wil ik alle klassiekers winnen. We zullen zien hoe het straks loopt."

  Retro 2009: Boasson Hagen (21) wint Gent-Wevelgem

  Hagen in actie tijdens de voorbije Ronde van Qatar