Ga naar de inhoud

Clijsters verslaat Petkovic bij korte comeback

 zo 15 februari 2015 15:39
Kim Clijsters heeft de Antwerpse fans geplezierd met een (korte) set tegen Andrea Petkovic. De toernooidirectrice bewees dat ze er na meer dan twee jaar tennispensioen nog altijd staat en trok aan het langste eind tegen de nummer 12 van de wereld. Bekijk hier de beelden van die set en ook de leukste momenten uit de dubbel met Clijsters, Norman, Appelmans en Malisse.

Andrea Petkovic kreeg de toernooizege in Antwerpen in de schoot geworpen door een blessure bij Carla Suarez Navarro, maar Kim Clijsters wou de Duitse toch nog even doen zweten. De toernooidirectrice haalde zelf haar racket boven en speelde, meer dan twee jaar na haar afscheid, een set tegen de nummer 12 van de wereld.

Clijsters zei eind vorig jaar in "Karakters" nog dat ze er met vier of vijf maanden trainen weer helemaal zou kunnen staan (zie "Lees ook") en dat bewees ze ook. De Limburgse begon overtuigend aan de demonstratieset en haalde zonder veel moeite haar opslagspelletjes binnen.

Bij een 4-3-voorsprong ging Clijsters, die ook haar kenmerkende spreidstand nog eens had bovengehaald, door de opslag van Petkovic. Beide speelsters beslisten daarop de strijd te staken.

Zege dus voor Clijsters, die eerder op de dag ook al een dubbelwedstrijdje had afgehaspeld aan de zijde van Dick Norman. Aan de overkant van het net stonden Sabine Appelmans en Xavier Malisse, wat leuke taferelen opleverde. Appelmans probeerde uit te pakken met een between-the-legs, maar had bijles nodig van Malisse. Later toonde ze zich wel van haar beste kant door tien smashes van Norman terug te brengen. En ook de scheidsrechter, komiek Steven Goegebeur, liet zijn tenniskunsten zien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk hieronder de korte set tussen Clijsters en Petkovic

Clijsters pakte ook nog eens uit met haar bekende spreidstand

Bekijk ook de leukste beelden uit de demonstratiedubbel