• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish snelt in Almeria naar vijfde seizoenszege

  Cavendish is dit seizoen al vroeg in goede doen.

  Mark Cavendish heeft in Spanje zijn goede vormpeil in de verf gezet. In de Clasica de Almeria versloeg hij Juan Jose Lobato en Mark Renshaw in de sprint. De Brit was eerder dit seizoen al drie keer de beste in een sprint en was ook eindwinnaar van de Ronde van Dubai.

  Arthur Vanoverberghe (Topsport Vlaanderen) kreeg in de vroege vlucht het gezelschap van Bardet (AG2R), Sicard (Europcar), Benito (Caja Rural) en Intziarte (Murias). Toen het bergop ging, moest onze landgenoot zijn medevluchters echter laten rijden.

  Achter de leiders reed Etixx-Quick Step zo hard dat het peloton in twee stukken brak. Een beperkte groep van 58 renners rekende de vluchters in, een massasprint was niet meer te vermijden.

  Katjoesja, Movistar en Astana deden ook hun deel van het werk op weg naar de aankomst, maar daar veegde Cavendish de vloer aan met zijn concurrenten. Movistar-sprinter Lobato werd tweede, Cavendish' loods Renshaw eindigde nog op plek drie. Edward Theuns (Topsport Vlaanderen) sprintte naar een knappe vijfde plaats.

  Uitslag

  01. Mark Cavendish (GBr) - 183,3 km in
  02. Juan Jose Lobato (Spa) - zelfde tijd
  03. Mark Renshaw (Aus)
  04. Valerio Agnoli (Ita)
  05. Edward Theuns
  06. Aleksandr Porsev (Rus)
  07. Lloyd Mondory (Fra)
  08. Grega Bole (Slv)
  09. Oscar Gatto (Ita)
  10. Rüdiger Selig (Dui)