• home
 • video
 • pas verschenen

  Aston Villa wint eerste match onder Sherwood

  Bacuna scoort voor Aston Villa.

  Aston Villa heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. De ploeg van Christian Benteke zette Leicester in eigen huis opzij met 2-1. Meteen een deugddoende overwinning voor kersverse Villa-trainer Tim Sherwood.

  Aston Villa had dringend nood aan een opsteker na een slechte periode en een trainerswissel. Tegen collega-degradatiekandidaat Leicester probeerde de ploeg van Benteke de bladzijde om te draaien.

  In een erg bleke eerste helft kon geen van beide teams overtuigen. Net voor de pauze veerde het stadion dan toch een eerste keer recht. Benteke deed het net trillen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

  Ook na de pauze ging het spelniveau niet meteen de hoogte in. De partij stevende af op een troosteloos gelijkspel, tot Bacuna in de 68e minuut uitpakte met een pareltje. Hij krulde een voorzet van Vlaar enig in de rechterhoek.

  De openingstreffer blies opnieuw leven in de partij en de doelmannen werden zowaar aan het werk gezet. Benteke stuurde Sinclair met een heerlijk balletje op Schwarzer af. De doelman grabbelde knullig naast de bal en de 2-0 stond op het bord.

  De wedstrijd leek gespeeld, maar Kramaric tekende met een verre kopbal in de extra tijd nog voor de aansluitingstreffer. Het stadion hield nog vier minuten de adem in, maar Aston Villa liet zich de zege niet meer afsnoepen.

  Een eerste zege voor de ploeg van Benteke onder nieuwe coach Sherwood en een plaatsje in de kwartfinales.