• home
 • video
 • pas verschenen

  Voetbalwereld neemt afscheid van Rik Coppens

  Rik Coppens overleed vorige week.

  In de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is vandaag afscheid genomen van voetballegende Rik Coppens. Het icoon van Beerschot overleed vorige week op 84-jarige leeftijd. "Zoals Coppens was er maar één en zal er nooit meer een zijn."

  De Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal was helemaal volgelopen voor het afscheid van Rik Coppens. Onder de aanwezigen waren zoals verwacht heel wat Beerschot-supporters.

  De plechtigheid was erg gepersonaliseerd, met muzikale intermezzo's in jazzstijl van zangeres Sofie en bijdragen van Carl Huybrechts, Sporza-journalist Frank Raes en twee nichtjes van Coppens.

  "Zoals Rik was er maar één en zal er nooit meer een zijn", zei Raes in de viering. "Coppens was geboren om in het middelpunt van de belangstelling te staan."

  "Hij vond zich de beste, omdat hij dat was en iedereen mocht dat weten." Raes vroeg én kreeg daarna nog een laatste staande ovatie voor Coppens.

  "We zijn hier samen om Rik te eren te bedanken", zei Huybrechts, een goeie vriend van Coppens. "Te bedanken voor zijn jaren als voetballer, zijn jaren als entertainer én zijn humor."

  Ook onder meer voormalig burgemeester Patrick Janssens, Willy Steveniers, Tia Hellebaut, Jean-Marie Pfaff en Rik Van Looy woonden de dienst bij. Buiten stond een groot scherm voor wie binnen geen plaats meer vond.

  Later volgde in het olympisch stadion op het Kiel nog een afscheidsmoment voor de supporters van Beerschot(-Wilrijk). De eigenlijke begrafenis vond plaats in intieme kring.