• home
 • video
 • pas verschenen

  Taaramäe wint in Murcia, Stybar eindigt derde

  Rein Taaramäe en Astana mogen een eerste keer juichen.

  Rein Taaramäe heeft zijn nieuwe ploeg Astana meteen een overwinning geschonken. De Est was de sterkste in de Ronde van Murcia. Hij had een voorsprong van 10 seconden op Bauke Mollema en Zdenek Stybar. Floris De Tier werd knap 9e.

  Rein Taaramäe probeerde in de beginfase van de Spaanse eendagskoers mee te geraken in de vlucht van de dag, maar twee Spanjaarden kenden meer succes in hun poging.

  Ze werden wel tijdig ingerekend, waardoor Taaramäe in de slotfase het nog eens kon proberen. De Est kreeg een bonus van meer dan twee minuten en kon op die manier standhouden op de slotklim van twee kilometer.

  De eerste achtervolgers kwamen nog dicht, maar Taaramäe kon zijn nieuwe ploeg Astana een eerste seizoenszege schenken. Bauke Mollema en Zdenek Stybar strandden op tien seconden. Floris De Tier reed naar een knappe ereplaats.

  Uitslag:

  01. Rein Taaramäe (Est) 198 km in 5u11'38"
  02. Bauke Mollema (Ned) - op 10"
  03. Zdenek Stybar (Tsj)- z.t.
  04. Fabio Felline (Ita)
  05. Luis Leon Sanchez (Spa)
  06. Maciej Paterski (Pol)
  07. Tiago Machado (Por)
  08. Arthur Vichot (Fra)
  09. Floris De Tier
  10. Marco Canola (Ita)