• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings: "Het is gewoon niet goed genoeg"

  Bart Swings: "Ik ben al het hele seizoen aan het zoeken."

  Bart Swings heeft ook op de 5.000 meter geen gooi kunnen doen naar eremetaal op het WK afstanden in Heerenveen. Onze landgenoot schaatste niet slecht, maar kwam niet in de buurt van het podium, hij eindigde negende. "Dit is niet waarvoor we gekomen zijn."

  Bart Swings schaatste tegen Sven Kramer en kon maar enkele rondjes in de buurt blijven van de Nederlander. Daarna liepen de rondetijden van Swings langzaam op en in de slotkilometer plooide hij.

  De 6'23"77 die Swings op het scorebord zette, is wel zijn beste tijd van het seizoen op de 5.000 meter. "Dat is misschien nog het enige positieve aan vandaag", zegt Swings. "Maar een negende plaats is niet waarvoor we naar hier gekomen zijn."

  "Ik zit wel dichter bij de rest, maar het is geen toptijd. Het is wel iets beter dan de rest van het seizoen. De snelheid om er een hele race tegenaan te gaan, die is er gewoon niet."

  "Het lukt niet om die lage rondetijden te schaatsen. Ik ben al het hele seizoen aan het zoeken. De 5.000 meter is een proces dat echt beter moet. Ik zit niet goed in mijn slag en het is gewoon niet goed genoeg."