• home
 • video
 • pas verschenen

  Sherwood moet Aston Villa uit vieze papieren redden

  Sherwood: "Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging."

  Tim Sherwood (46) is de nieuwe coach van Aston Villa. De ex-coach van Tottenham is bij de club van Rode Duivel Christian Benteke de opvolger van Paul Lambert, die door de nummer 18 in de Premier League woensdag op straat werd gezet.

  Met slechts 22 punten uit 25 wedstrijden moest Paul Lambert woensdag zijn koffers pakken bij Aston Villa, de club van Christian Benteke. Villa heeft vanmiddag met Tim Sherwood zijn opvolger voorgesteld.

  De 46-jarige Sherwood is een ex-speler van onder meer Tottenham en Blackburn. Eind 2008 kreeg hij een plaatsje in de trainersstaf van Tottenham. Na het ontslag van André Villas-Boas eind 2013 promoveerde hij zelfs tot hoofdcoach bij de Spurs.

  Maar zijn eerste stappen als T1 waren niet echt een succes. In mei 2014 moest Sherwood al plaats maken bij Tottenham. Aston Villa geeft hem nu een nieuwe kans.

  "Het is een enorme eer om een van de grootste clubs in het Engelse voetbal te mogen coachen", vertelt Sherwood. "Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe avontuur te beginnen. Ik kijk echt uit naar deze nieuwe uitdaging." Zondag speelt Aston Villa in de 1/8e finales van de FA Cup tegen Leicester.