• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "We kunnen niet alles winnen"

  Preud'homme wil met Club aanknopen met de zege tegen Lokeren.

  Na het verlies tegen Kortrijk wil Club Brugge morgen weer de smaak van de zege proeven tegen Lokeren. "Aan de droomfinale in de beker tegen Anderlecht denk ik nog niet", bekent Michel Preud'homme.

  De nederlaag tegen Kortrijk smaakte vorig weekend bijzonder zuur bij blauw-zwart. Tegen Lokeren zoekt Club Brugge zondag voor eigen volk naar eerherstel.

  "Mijn spelers weten ondertussen al waar het schoentje knelde tegen Kortrijk", vertelt Club-coach Michel Preud'homme. "Het spel van Kortrijk ligt ons gewoonweg niet. Misschien moeten we tegen teams als Kortrijk en Mechelen voor een ander soort voetbal kiezen."

  "Tegen een ploeg zoals Lokeren komen we wel meestal goed uit de verf. Maar ik verwacht morgen een bijzonder hongerige tegenstander. Lokeren strijdt nog mee voor een plek in de top zes en op basis van de kwaliteiten verdient het een Play-off I-ticket."

  "Ze beschikken over goede automatismen, omdat hun basiselftal wekelijks amper wijzigingen ondergaat. Lokeren is ook nog fris, want het speelt al een tijdje niet meer mee in de beker en Europa."

  En over de beker gesproken... Daar wacht in de finale op 22 maart aartsrivaal Anderlecht. Een droomaffiche. "Daar ben ik nog helemaal niet mee bezig", zegt Preud'homme.

  "De focus ligt nu op Lokeren, Aalborg (in de Europa League, red) en Gent. Het enige waar ik nu van wakker lig, is dat zowel wij als Anderlecht maar één dag zullen hebben om die finale voor te bereiden als we doorstoten in Europa. Maar nu telt enkel Lokeren. We  zullen zoals altijd spelen voor de drie punten, maar we kunnen niet alles winnen."