• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasi: "We beginnen zondag aan Play-off I"

  Besnik Hasi predikt nederigheid in zijn spelersgroep.

  Met Mechelen krijgt Anderlecht morgen een verraderlijke tegenstander over de vloer in het Astridpark. "We strijden op alle fronten mee, maar hebben nog niks", waarschuwt Anderlecht-coach Besnik Hasi.

  Anderlecht naderde vorig weekend tot op vier punten van leider Club Brugge. Maar tot euforie leidde dat niet bij de titelverdediger. "Vroeger had ik een trainer die altijd zei dat we nederig moesten blijven", vertelt Besnik Hasi.

  "En ook wij moeten nederig blijven. We strijden wel nog op alle fronten mee (competitie, beker en Europa League, red), maar we hebben nog niks in handen. We kunnen nog alles verliezen."

  In de reguliere competitie ontmoet Anderlecht nog Mechelen, Genk, Kortrijk, Lokeren en Gent. Een zwaar programma. "Eigenlijk beginnen we zondag al aan Play-off I, want van die vijf tegenstanders zijn er vier ploegen rijp voor de top zes."

  "Ook Mechelen mogen we niet onderschatten. Het is een heel moeilijke ploeg om tegen te spelen. Ze zijn gevaarlijk op stilstaande fases en hebben ook een heel goede trainer."

  "Hij (Aleksandar Jankovic, red) hanteert meestal hetzelfde systeem als Hein Vanhaezebrouck: 3-5-2. Maar Mechelen speelt toch wat defensiever dan Gent."

  "Mechelen had pech dat het in het begin van het seizoen wat tegenslag had. We zullen zondag op onze hoede moeten zijn voor de kracht en de lengte van de tegenstander."