• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke: "De Keersmaecker had stemming verloren"

  Marc Coucke: "De Keersmaecker heeft slechte punten gescoord."

  Bondsvoorzitter François De Keersmaecker heeft gisteren de confrontatie met de Raad van Bestuur en het Uitvoerend Comité overleefd. "Maar het is niet zo dat hij gesteund wordt door een meerderheid", zegt Marc Coucke, KVO-preses en lid van het Uitvoerend Comité.

  Marc Coucke was gisteren te gast in Stadion op VTM en deed het relaas van de pittige dag op de voetbalbond. Coucke was naar eigen zeggen "ontgoocheld" in de reactie van François De Keersmaecker.

  "Ik heb aan De Keersmaecker gevraagd of hij over vier maanden verkiesbaar zal zijn en hij heeft onmiddellijk ja gezegd. Dat vind ik raar in deze situatie en ook spijtig", zegt Coucke.

  "Hij onderschat het effect dat al deze verhalen hebben op de voetbalsupporters en de mensen die zich inzetten bij kleine clubs."

  "Na de vergadering heeft hij verklaard dat hij gesteund wordt door de meerderheid, maar dat is absoluut niet zo. We hebben er heel bewust voor gekozen om geen vertrouwensstemming te doen, want hij zou die verloren hebben. Dat heb ik hem ook gezegd."

  "We wilden geen vier maanden zonder voorzitter, maar over vier maanden weten we alles. Er komt een nieuwe audit en we gaan tot op het bot. Dan kan een nieuw team beginnen en dat moet ten voordele van het Belgische voetbal zijn."

  "De Keersmaecker heeft slechte punten gescoord"

  Marc Coucke zelf ziet het niet zitten om kandidaat te zijn bij de voorzittersverkiezingen. "Ik heb daar de tijd niet voor. Op dit moment zijn er twee mensen die gezegd hebben dat ze kandidaat zullen zijn: Joseph Allijns en François De Keersmaecker."

  "Maar De Keersmaecker heeft echt heel slechte punten gescoord. Ik heb van hem ook niet gehoord dat hij drastisch wil veranderen. Welk beleid wil hij gaan voeren? Hij zal zijn best moeten doen om mij te overtuigen."