• home
 • video
 • pas verschenen

  "Belgen moeten hun weg terugvinden naar tennis"

  De Diamond Games naderen hun ontknoping in Antwerpen. "Maar sinds Kim en Justine gestopt zijn, is er minder interesse voor tennis", maakt Sabine Appelmans de balans op. "Het zal nog wat tijd vragen om de mensen weer warm te krijgen voor tennis."

  Zeven jaar na de laatste editie blies Kim Clijsters als toernooidirectrice de Diamond Games weer nieuw leven in. "Maar de mensen verwachten dat ze de sterren meteen aan het werk zullen zien", vertelt Sabine Appelmans (foto) aan Sporza.

  "Ze willen een Williams zien spelen, maar de toppers die hier zijn, zijn de sterren van morgen. De vroege uitschakeling van Bouchard en Kerber (de eerste twee reekshoofden in Antwerpen) was natuurlijk een aderlating voor het toernooi."

  "Vooral Bouchard was toch een publiekstrekker. Er wordt voorspeld dat ze in de toekomst nummer één van het vrouwentennis zal worden, maar in Antwerpen toverde ze niet haar beste tennis op de baan."

  "Het is ook jammer dat de Belgen er zo vroeg zijn uitgegaan. Van Uytvanck speelde een mooie wedstrijd, maar ze miste de ervaring om het af te maken. Ik zei haar na afloop dat ze iets meer een "bitch" mag zijn. Ze heeft alles in huis om het tot de top dertig te schoppen."

  "Sinds Kim (Clijsters) en Justine (Henin) gestopt zijn, volgen de Belgen minder tennis. De mensen moeten hun weg terugvinden naar het tennis. Maar dat zal nog wat tijd vragen."

  "Maar dit toernooi heeft zeker een toekomst. Voor volgend jaar wordt het belangrijk om een grote naam naar Antwerpen te loodsen."

  "Tennis is biotoop van Clijsters"

  Voor toernooidirectrice Kim Clijsters heeft Appelmans enkel maar woorden vol lof. "Kim maakt hier indruk op mij. Het is mooi hoe ze het tennis iets wil teruggeven."

  "Ze kruipt in Antwerpen in de huid van toernooidirectrice en doet dat op een heel natuurlijke manier. Zo natuurlijk als ze destijds op de tennisbaan stond. Je ziet dat tennis haar biotoop is."

  Van Uytvanck moet wat meer een "bitch" zijn

  Bouchard toverde niet haar beste tennis op de baan