• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Dejaegere 4 à 6 weken kwijt"

  Brecht Dejaegere slaat zijn linkerenkel zwaar om tegen Anderlecht.

  Brecht Dejaegere speelt wellicht niet meer in de reguliere competitie. De middenvelder van AA Gent sloeg gisteren tegen Anderlecht zijn linkervoet zwaar om. Hij gaf meteen aan dat het ernstig was. Coach Hein Vanhaezebrouck vreest zijn sterkhouder enkele weken te moeten missen.

  Dejaegere kwam kort na de rust slecht neer zonder een tegenstander in de buurt. Vanhaezebrouck: "Het moet nog nader onderzocht worden, maar de buitenste band van zijn enkel is door, denk ik. Dat is zwaar opgezwollen."

  "Ik denk dat we hem voor vier, vijf of zes weken kwijt zijn. Hij zal in deze reguliere competitie niet meer spelen." In het weekend van 29 maart begint Play-off I, waar AA Gent als vierde zo goed als zeker van is.

  Dejaegere zelf is niet zo pessimistisch in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws: "Ik recupereer snel. Ik geef de medische staf carte blanche om me zo vlug mogelijk speelklaar te krijgen." Hij hoopt op de match tegen Club, maar die is al over tien dagen.