• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Het wordt een moeilijke dag voor De Keersmaecker"

  François De Keersmaecker zou na vandaag ook nog bondspreses zijn.

  Bondsvoorzitter François De Keersmaecker moet vandaag het ontslag van CEO Steven Martens toelichten aan de Raad van Bestuur en het Uitvoerend Comité. Enkele leden van die twee organen zijn misnoegd over de rol van De Keersmaecker bij Martens' ontslag én over Martens' vertrekpremie. Volgens Sporza-voetbaljournalist Peter Vandenbempt zal het wellicht niet tot een vertrouwensstemming komen.

  Om 11u komen de negen leden van de Raad van Bestuur samen, om 13.30u volgt er een Uitvoerend Comité met 23 leden.

  Vandenbempt legt uit wat er te gebeuren staat in het bondsgebouw: "Het is vrij simpel. De Keersmaecker moet uitleggen hoe het vorig weekend is gegaan bij het ontslag van Steven Martens en zich vooral ook verantwoorden voor die opzegvergoeding van om en bij de 300.000 euro."

  "Men zal later ook  aan een structuur werken waarbij wellicht met een viertal directeurs in deze overgangsperiode zonder CEO leiding moet worden gegeven aan de voetbalbond."

  De Keersmaecker moet antwoorden geven op enkele pertinente vragen: "Het wordt toch een moeilijke dag voor hem", denkt Vandenbempt.

  "Hij heeft al geprobeerd goodwill te creëren door aan de leden van de Raad van Bestuur en het Uitvoerend Comité inzage te geven in de contracten van Steven Martens. Dat heeft hij voordien altijd geweigerd."

  "Laat me vertellen dat er geen vertrouwensstemming komt"

  Wat verwijten de RvB en het UC de bondspreses? Vandenbempt: "Enkele leden van de Raad van Bestuur zijn boos omdat De Keersmaecker in een mail heeft gezegd dat het ontslag van Martens geregeld is zoals vorige vrijdag besproken in de Raad van Bestuur, terwijl daar helemaal niet over gepraat is. Dat moet bekeken worden."

  "Sommigen vinden ook dat De Keersmaecker deontologisch niet meer geschikt is om eventueel deel uit te maken van een controle-orgaan om die vier directeurs te controleren."

  "Maar het zwaarste geschut mag hij verwachten van het Uitvoerend Comité. Daar zijn veel ontevreden mensen, maar ik laat mij vertellen dat het toch niet tot een vertrouwensstemming over de voorzitter zal komen."

  "Bijvoorbeeld de Franstaligen hebben zich al neergelegd bij de afkoopsom voor Martens. Ze zeggen: "We wilden van Martens af. Dat heeft ons nu eenmaal geld gekost en dan is het maar zo.""