• home
 • video
 • pas verschenen

  Stybar: "Ik heb nog nooit zo lang op de bank gezeten"

  Stybar rijdt dit weekend in Spanje.

  Zdenek Stybar rijdt komend weekend zijn eerste competitiekilometers van 2015. De Tsjechische kampioen, die zal starten in een Spaans tweeluik, vreest de reactie van zijn lichaam een beetje na zijn pijnlijk seizoenseinde vorig jaar. "Maar eigenlijk heb ik gewoon een heel goeie winter gehad", zegt hij.

  Zdenek Stybar rijdt zaterdag de Ronde van Murcia en zondag de Clasica Almeria, twee eendagskoersen in Spanje. Voor de Tsjech van Etixx-Quick Step wordt het een eerste test na twee zware valpartijen.

  Stybar was pas hersteld van een crash in de Eneco Tour, toen hij in zijn eerste veldrit van het seizoen, in oktober in Ardooie, opnieuw zwaar tegen de grond ging. De Tsjech moest op die manier met een vervelende schouderblessure de winter aansnijden.

  "Maar ik denk dat ik een zeer goeie winter achter de rug heb", zegt Stybar op de Etixx-site. "Ik heb bijna alle geplande trainingen kunnen uitvoeren."

  In januari stond Stybar wel even aan de kant voor een tandoperatie, een overblijfsel van zijn val in de Eneco Tour. "Maar daar had ik op geanticipeerd. In die periode kon ik wat rusten en herstellen van de trainingen."

  Na stages op Mallorca en in Calpe is Stybar klaar voor het nieuwe seizoen. "Alles gaat goed. Ik ben wel benieuwd naar mijn conditie. Ik heb geen veldritten gereden en heb enkel op de weg getraind. Ik wil eens zien hoe mijn lichaam daarop reageert. Ik kijk er gewoon naar uit om weer te koersen. Ik heb in mijn carrière nog nooit zo lang "op de bank gezeten"."

  Zdenek Stybar op trainingsstage op Mallorca