• home
 • video
 • pas verschenen

  Doelman Davy Roef tekent bij in Anderlecht tot 2020

  Davy Roef is net 21 jaar geworden.

  Anderlecht heeft Davy Roef voor vijf jaar laten bijtekenen, tot 2020. De 21-jarige tweede doelman zit sinds 2006 bij de Belgische recordkampioen, waarvoor hij tot nu zes officiële matchen keepte. In de herfst toonde hij zich aan Europa in de Champions League-match bij Galatasaray en ook in de beker bij Zulte Waregem was hij man van de match.

  Roef begon te voetballen bij Wilrijk, waar Germinal Beerschot hem wegkaapte. Maar sinds 2006 vertoeft hij bij Anderlecht. Vorig seizoen maakte de doublure van Silvio Proto zijn debuut.

  Zijn knappe prestatie tegen de Turken van Galatasaray (1-1) leverde hem een plaatsje op in het elftal van de eerste speeldag van de groepsfase van de Champions League. En in december hield hij zijn net schoon in de kwartfinale van de beker in Waregem (0-3).