• home
 • video
 • pas verschenen

  "François De Keersmaecker is een charmante man, maar..."

  Allijns: "We moeten schoon schip proberen te maken."

  De leden van het Uitvoerend Comité hebben François De Keersmaecker zijn verhaal horen vertellen over het ontslag van Steven Martens. Joseph Allijns was erbij. "We moeten schoon schip proberen te maken, vooral financieel", zegt de voorzitter van KV Kortrijk en lid van het UC.

  "Het was natuurlijk geen gemakkelijke vergadering, maar we hebben wel enkele beslissingen genomen. Zo zal er een nieuwe interne audit komen, samengesteld uit onder meer Marc Coucke en mezelf, en die zal als basis dienen om over een maand naar een externe audit over te gaan", zegt Allijns.

  Dat er opnieuw lijken uit de kast gevallen zijn, daar wil Allijns niet dieper op ingaan. "Ik zal er niets over zeggen. Ik weet enkel dat de vorige audit van Nils Van Branteghem al zeer zwaar was en dat deze niet lichter weegt."

  "François De Keersmaecker blijft in elk geval voorzitter. Hij heeft een heel verhaal verteld over het ontslag van Martens en ook al is niet iedereen ervan overtuigd dat dit ontslag goed opgelost is, er is geen vertrouwensstemming gekomen."

  "Wat ik bedoel als ik zeg dat dit ontslag niet op de meest zakelijke manier afgehandeld is? Wel, de voorzitter is een charmant man, maar we hadden misschien een iets lagere ontslagvergoeding kunnen afdwingen als er harder onderhandeld zou zijn."

  "We moeten maken dat de cijfers enigszins oké ogen"

  Is de rust binnen het Uitvoerend Comité na deze heftige vergadering nu teruggekeerd? Allijns: "Ik hoop het. Ik hoop dat we weer sereen aan de slag kunnen, hopelijk met een clean sheet. Ook al was de update van het budget op 30 december niet zo schitterend."

  "De Rode Duivels spelen niet zo veel thuiswedstrijden tot 30 juni, dus moeten we maken dat die cijfers straks enigszins oké ogen. Zo hebben we een rem gezet op aanwervingen enzovoort."

  "Het ontslag van Steven Martens is definitief. We moeten dit hoofdstuk voor eens en altijd afsluiten. Met de vier directeurs en Gerard Linard moeten we schoon schip proberen te maken, zeker financieel. Ik denk dat dat kan."