• home
 • video
 • pas verschenen

  "De Keersmaecker is niet bekwaam om KBVB te leiden"

  Verhaeghe spaart De Keersmaecker niet.

  Bart Verhaeghe heeft na de bijeenkomst van het Uitvoerend Comité en de uitleg van François De Keersmaecker snoeihard uitgehaald naar de topman van de KBVB. De voorzitter van Club Brugge en lid van het UC verwijt De Keersmaecker slecht bestuur.

  "Er zijn vandaag zaken aangekaart die in een normale federatie of vereniging gewoon niet kunnen. Dit is geen deugdelijk bestuur. Ik kan mezelf hier totaal niet in herkennen en keur dit dus af", zegt Verhaeghe.

  "Ik stel vast dat de feiten ernstiger zijn dan gedacht. Er zijn fouten gemaakt en dat betreur ik ten zeerste voor het Belgische voetbal, dat vandaag de grote verliezer is."

  "Ik heb in december 2013 - niet op het meest populaire moment - de moed gehad een grondig document over het Belgische voetbal te maken waarin ik schreef dat de KBVB een glazen, transparant huis moet zijn dat elke beslissing open moet durven te communiceren."

  "Daarnaast schreef ik dat alles wat de KBVB doet integer moet zijn. Jammer genoeg merk ik nu dat veel van mijn woorden profetisch waren."

  De Keersmaecker verdedigde zich vandaag als volgt: "Ik ontken niet dat er fouten gemaakt zijn en dat alles financieel veel beter had moeten worden opgevolgd. Maar we zijn er nu al mee bezig om die procedures transparanter te maken, zodat we in de toekomst niet meer moeten betalen wat niet nodig is."

  "Juk is misschien te zwaar voor De Keersmaecker"

  De Keersmaecker kondigde in één adem aan dat hij in juni kandidaat is om zichzelf op te volgen als bondsvoorzitter, maar dat vindt Bart Verhaeghe een brug te ver. "Als ik met deze feiten geconfronteerd zou worden, zou dat bewijzen dat ik niet bekwaam ben om deze job correct in te vullen."

  "Dit is een heel belangrijke functie in de belangrijkste sport van het land met zeer grote budgetten. Het juk is misschien wel te zwaar voor De Keersmaecker. Ik heb niets tegen zijn persoon, maar de functie van bondsvoorzitter vraagt een zekere professionaliteit en die kan ik vandaag jammer genoeg niet vaststellen", zegt Verhaeghe.

  "Er zijn veel goeie dingen gebeurd in het verleden, maar het kan op veel vlakken ook nog veel beter. Ik denk dat we een KBVB zouden moeten hebben die heel wat meer geld zou moeten hebben overgehouden uit het boerenjaar 2014, zodat het geld opnieuw geïnvesteerd zou kunnen worden in het voetbal zelf. Nu is het geld jammer genoeg naar de organisatie gegaan en naar zaken die de clubs niet meteen dienen."