• home
 • video
 • pas verschenen

  Woods last rustpauze in: "Mijn niveau is onaanvaardbaar"

  Tiger Woods ontgoochelde op de voorbije toernooien.

  Tiger Woods komt voor onbepaalde tijd niet meer in actie op de golfcourts. De voormalige nummer 1 van de wereld last een rustpauze in. De ontgoochelende resultaten op de voorbije toernooien liggen aan de basis van zijn beslissing.

  Tiger Woods is momenteel de nummer 62 op de wereldranglijst, zijn laagste positie sinds 1996. "Het niveau dat ik op dit moment haal, is onaanvaardbaar voor een golftoernooi", zegt de 39-jarige Amerikaan.

  Na heel wat blessureleed begon Woods nochtans vol goede moed aan het nieuwe jaar. Desondanks stapelde de golfer de ontgoochelende resultaten op. 

  Vorige maand op de Phoenix Open liet Woods, met 82 slagen voor 18 holes, de slechtste ronde van zijn profcarrière optekenen. In San Diego gaf de Amerikaan zelfs op door rugklachten.

  "Op dit moment moet ik hard aan mijn spel werken en tijd doorbrengen met de mensen die belangrijk voor me zijn. Ik verwacht snel weer op de court te staan, maar zal pas terugkeren als ik het gevoel heb dat ik er echt klaar voor ben", verklaart Woods.

  De Amerikaan won in zijn carrière veertien majors. Het record staat nog altijd op naam van Jack Nicklaus, die achttien majors op zijn naam wist te schrijven.