• home
 • video
 • pas verschenen

  Werkgroep moet met stad onderhandelen over schulden RC Mechelen

  Een van de spandoeken van de fans van Racing Mechelen.

  Het doek is nog niet gevallen over Racing Mechelen. De tweedeklasser ging een spannende avond tegemoet met een buitengewone algemene vergadering over de verkoop van het Oscar Vankesbeeckstadion, maar dat plan werd van tafel geveegd. Een nieuwe werkgroep moet nu met het Mechelse stadsbestuur een oplossing zoeken. "Wij hopen dat dit het begin is van de redding, maar we kunnen het niet garanderen", luidt het.

  Ongeveer 400 toeschouwers lieten voor de vergadering duidelijk hun ongenoegen blijken. Met vuurwerk en spandoeken zoals "We will stand our ground" zorgden ze voor de nodige animo en werd de sfeer een paar keer grimmig.

  Na een vergadering van twee uur lichtte een voormalig bestuurslid van Racing Mechelen de fans in. De melding dat het stadion niet verkocht wordt, kon alvast op veel bijval rekenen bij de opgedaagde fans. De supporters vreesden dat hun geliefde Vankesbeeckstadion plaats zou moeten maken voor woningen en appartementen, maar zover komt het dus niet.

  Ook de thuismatch van komend weekend tegen Patro Eisden komt niet in gevaar. Met het mandaat voor de nieuwe werkgroep heeft de club tijd kunnen kopen, al moeten er wel snel enkele dringende bondsschulden betaald worden. De nieuwe werkgroep moet nu met het Mechelse stadsbestuur onderhandelen over de schuldenberg van Racing Mechelen. "Wij hopen dat dit het begin is van de redding, maar we kunnen het niet garanderen", luidt het.

  Het bestuur van Racing Mechelen, dat nu uit vier leden bestaat, wordt wel uitgebreid met twee extra leden. Op een nieuwe buitengewone algemene vergadering volgende maand moet er een plan voorgesteld worden om de schulden weg te werken.

  Foto's van de spandoeken van de supporters