• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard legt zich neer bij zijn straf in de tifo-zaak

  Standard legt zich neer bij zijn straf.

  Standard gaat niet in beroep tegen de uitspraak van de Geschillencommissie van de KBVB. Die had de club dinsdag een voorwaardelijke straf van één wedstrijd achter gesloten deuren opgelegd voor de schunnige tifo tegen Steven Defour.

  De bondsprocureur had gevraagd om de tribune van de Standard-Ultra's één match te sluiten, omdat de tifo met het afgehakte hoofd van Steven Defour in dat vak ontrold werd.

  Maar uiteindelijk werd Standard bestraft met één voorwaardelijke wedstrijd achter gesloten deuren. Het uitstel loopt tot 9 februari 2016. Daarnaast moet Standard wel een boete betalen van 5.000 euro.

  Standard zegt op zijn website de straf te aanvaarden. De club formuleert tegelijk de bedenking dat "deze keuze niet betekent dat we het idee aanvaarden een match achter gesloten deuren te moeten spelen als sanctie voor het gedrag van enkele mensen".