• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschamps: "Voel me heel goed als Franse bondscoach"

  Didier Deschamps ondertekende zijn nieuwe contract met een brede glimlach.

  Didier Deschamps blijft langer aan als bondscoach van Frankrijk. Hij heeft zijn contract verlengd tot aan het WK van 2018 in Rusland.

  Didier Deschamps staat sinds de zomer van 2012 aan het hoofd van het Franse nationale elftal. Hij loodste "Les Bleus" naar het WK, na een moeizame voorronde en twee barrageduels tegen Oekraïne. In Brazilië verloor Frankrijk in de kwartfinales van de latere wereldkampioen Duitsland.

  In 2016 is Frankrijk de gastheer van het EK voetbal, waardoor het team automatisch gekwalificeerd is voor het toernooi. Benzema en co spelen tot dan enkel vriendschappelijke interlands. Zo versloegen ze recent nog Spanje en Portugal in een oefenpot.

  De Franse bond was tevreden over het werk van Deschamps, die zelf ook opgetogen is met zijn contractverlenging tot 2018. "Ik voel me heel goed in mijn rol als bondscoach", zegt de 46-jarige Deschamps, die als aanvoerder van Frankrijk het WK (1998) en het EK (2000) won.