• home
 • video
 • pas verschenen

  Retro: vijf memorabele tennisduels in Antwerpen

  Kim Clijsters klopt Justine Henin in de halve finales in 2003.

  Vanaf vandaag kunt u de Diamond Games in Antwerpen op de voet volgen op Sporza. In afwachting van de hoofdschotel serveren we vijf amuses uit het roemrijke verleden van het tennistoernooi in Antwerpen.

  1985: titanenclash tussen Lendl en McEnroe

  Lang voor de Diamond Games werd er al op hoog niveau getennist in het Antwerpse Sportpaleis. Het ECC-toernooi was aanvankelijk een demonstratietoernooi waar de beste mannen van die periode het tegen elkaar opnamen in de strijd om het diamanten racket. De finale van 1985 was een titanenduel tussen Ivan Lendl en John McEnroe.

  1994: jonge Larsson maakt Sampras het leven lastig

  Ook in 1994 bood de finale van het ECC-toernooi spektakel om duimen en vingers bij af te likken.Het toernooi was op dat moment al uitgegroeid tot een echt ATP-toernooi, waarin naast diamanten ook ATP-punten te verdienen waren. In de eindstrijd maakte de jonge Zweed Magnus Larsson Pete Sampras het leven zuur.

  2002: Venus Williams klopt Henin in finale

  In de eerste editie van de Diamond Games in 2002 namen Venus Williams, toenmalig nummer 2 van de wereld, en Justine Henin het tegen elkaar op. Henin was op dat moment de nummer 9 op de WTA-ranking. De twee zorgden voor een van de spannendste finales uit de geschiedenis.

  2003: Clijsters wipt Henin in halve finales

  In 2003 troffen de twee "leading ladies" van het Belgische tennis elkaar in de halve finales. Clijsters en Henin verkeerden op dat moment allebei in bloedvorm. Clijsters haalde twee weken voor Antwerpen de halve finales op de Australian open, waarin ze na een thriller werd uitgeschakeld door Serena Williams. Henin verloor in Melbourne ook in de halve finales van Serena's zus Venus.

  2006: Mauresmo en Clijsters zorgen voor zinderende finale

  De huidige toernooidirectrice Kim Clijsters, die het toernooi won in 2004, stond in 2006 opnieuw in de finale. Clijsters keek in de finale Amélie Mauresmo in de ogen, op dat moment de nummer 2 van de wereld. De eindstrijd was een zenuwslopend spektakel.

  Volg de Diamond Games op de voet bij Sporza

  • Alle wedstrijden die live op tv komen, worden ook gestreamd op sporza.be. Klik hier voor het uitzendschema.
  • Klik hier voor alle uitslagen van het toernooi.