• home
 • video
 • pas verschenen

  Kljestan voorgesteld bij New York Red Bulls: "Wil een leider worden"

  Sacha Kljestan toonde zich ambitieus bij zijn voorstelling.

  Sacha Kljestan is officieel voorgesteld bij zijn nieuwe ploeg New York Red Bulls. De Amerikaan blikte terug op zijn periode bij Anderlecht en keek vooruit op het komende seizoen. "Ik wil de beste middenvelder van de MLS worden", vertelde hij aan de aanwezige pers.

  Bij zijn officiële voorstelling aan de Amerikaanse pers, gaf Kljestan uitleg bij zijn terugkeer naar de Major Soccer League en toonde zich meteen ambities.

  "Ik heb een mooie periode gekend in België en heb in Europa op het hoogste niveau gespeeld", begon de Amerikaan. "Ik had er geen probleem mee om mijn hele carrière voor Anderlecht te spelen, maar met de New York Red Bulls diende zich een mooie kans aan."

  Spelen in de Amerikaanse competitie is geen stap terug volgens Kljestan: "De MLS is de laatste jaren enorm gegroeid. Er zijn nieuwe stadions gebouwd, er komen meer fans naar de wedstrijden kijken en ook sportief is het niveau gestegen."

  Kljestan wil zowel op als naast het veld een leider worden. "Ik wil één van de beste middenvelders worden in de MLS en wil New York Red Bulls zijn eerste titel schenken", gaf de middenvelder mee.

  Ook een plaatsje bij de nationale ploeg heeft Kljestan nog niet uit zijn hoofd gezet: "In Brazilië was ik er niet bij, maar op het WK 2018 in Rusland hoop ik er weer bij te lopen."