• home
 • video
 • pas verschenen

  Dopingzondaar Alex Rodriguez biedt zijn excuses aan

  Alex Rodriguez mag de trainingen hervatten bij de Yankees.

  Alex Rodriguez, een levende legende in de Amerikaanse baseball, heeft in een gesprek met de directie van de New York Yankees zijn excuses aangeboden voor zijn dopinggebruik. Rodriguez zat het voorbije anderhalve seizoen een schorsing uit en mikt nu op een comeback bij de Yankees.

  Rodriguez kwam het voorbije anderhalve seizoen niet in actie door een schorsing voor zijn aandeel in het zogenaamde Biogenesis-dopingschandaal. Verschillende baseballspelers dopeerden zich toen met behulp van een privéziekenhuis in Florida.

  Nu Rodriguez zijn excuses heeft aangeboden, hoopt hij zich voortaan te kunnen focussen op zijn comeback bij de Yankees.

  "Op vraag van Alex hebben we een meeting georganiseerd met het bestuur. Alex heeft zich verontschuldigd voor wat hij de voorbije jaren heeft gedaan", melden de Yankees in een kort bericht. "Alles is op tafel gekomen en voor ons houdt de volgende stap in dat hij de trainingen kan hervatten."

  Op zijn 39e is Rodriguez een levende legende in de Major League Baseball. De Dominicaans-Amerikaanse honkballer werd drie keer verkozen tot beste speler van de competitie, schopte het veertien keer tot All Star en won in 2009 met de New York Yankees de World Series.

  Bovendien is Rodriguez onder de nog actieve spelers houder van een aantal records, zoals het hoogste aantal homeruns (654).