• home
 • video
 • pas verschenen

  Copa en co krijgen 90.000 euro van Ivoriaanse president

  De spelers krijgen een mooie bonus voor hun toernooizege.

  De eindzege in de Africa Cup heeft de nationale selectie van Ivoorkust geen windeieren gelegd. Elke speler ontvangt 90.000 euro en kreeg de titel van "Ridder in de Nationale Orde".

  Ivoorkust won vorige zondag voor het eerst sinds 1992 nog eens het Afrikaans kampioenschap. Na hun overwinning werden de spelers warm onthaald door de Ivoriaanse bevolking.

  Ook Alassane Ouattara, de president van Ivoorkust, was door het dolle heen. Hij schenkt aan elke speler een premie van 90.000 euro. De helft van het bedrag wordt omgezet in een villa met een waarde van 46.000 euro.

  "Dankzij jullie is Ivoorkust weer één natie", verkondigde de president van Ivoorkust. "De ploeg speelt als één man en heeft winnen als enige doel. We droomden al sinds 1992 van een nieuwe toernooizege en nu zeg ik: geen twee zonder drie."

  Naast hun flinke premie kregen de spelers ook nog de titel van "Ridder in de Nationale Orde". Yaya Touré, Kolo Touré, Barry Copa, Siaka Tiéné en bondscoach Hervé Renard waren al in het bezit van die titel, waardoor ze tot Officier gekroond werden.