• home
 • video
 • pas verschenen

  Aernouts is bezig aan laatste weken als crosser

  Bart Aernouts stopt na dit seizoen met crossen.

  Veldrijder Bart Aernouts hangt na dit seizoen zijn fiets aan de haak. De 32-jarige crosser, die dit seizoen voor Corendon-Kwadro rijdt, kan het fysiek niet meer opbrengen. "Ik weet nog niet wat ik nu ga doen", zegt hij.

  "Ik heb besloten om mijn wielercarrière na dit seizoen te beëindigen. Na elf seizoenen als prof waarin ik steeds alles heb kunnen geven wat in mij zit, merk ik nu dat ik lichamelijk niet meer in staat ben om 100% te strijden", zegt Aernouts.

  "Ik heb heel veel aan de mooie veldritsport te danken en ben heel trots op mijn eigen bescheiden prestaties. Ik wil eerst en vooral mijn familie en de mensen die mij altijd geholpen hebben erg bedanken. Ook al de ploegen waarin ik gereden heb, ben ik heel dankbaar."

  "Ik ben overal met open armen ontvangen en werd steeds met respect behandeld. Wat ik na mijn carrière ga doen, weet ik nog niet. Ik denk over alles na. Binnen een tijdje wordt dat wel duidelijk."

  Bart Aernouts won bij de profs een handvol kleinere crossen. Zijn mooiste momenten beleefde hij bij de jeugd. In 2000 won hij het BK bij de junioren en in Sint-Michielsgestel pakte hij ook de wereldtitel in die categorie.

  Bart Aernouts pakt wereldtitel veldrijden bij junioren in 2000: