• home
 • video
 • pas verschenen

  Aanhoudende blessure dwingt Wilhelmsson te stoppen

  Wilhelmsson speelde 79 keer voor de nationale ploeg van Zweden.

  Christian Wilhelmsson heeft aangekondigd dat hij een punt zet achter zijn carrière als profvoetballer. Een aanslepende teenblessure dwingt de Zweed om te stoppen. De 35-jarige aanvallende middenvelder beëindigde zijn loopbaan waar die begon, bij Mjällby AIF in Zweden.

  Wilhelmsson raakte bekend in België na een periode van drie jaar bij Anderlecht. De Zweed arriveerde in 2003 in Brussel en speelde 90 competitiewedstrijden op de rechterflank van paars-wit (foto).

  In 2006 versierde hij een transfer naar Nantes, maar de Zweed speelde maar een seizoen in Frankrijk. Daarna begon hij aan een tocht rond de wereld. Er volgde passages bij onder meer Roma, Bolton, Deportivo La Coruna, Al-Hilal en LA Galaxy.

  "Ik heb een geweldige carrière gehad en in alle grote competities, behalve de Duitse, gespeeld", zei Wilhelmsson aan een Zweedse voetbalwebsite. In totaal speelde Wilhelmsson ook 79 keer voor de nationale ploeg van Zweden.

  Wilhelmsson scoort voor Anderlecht tegen Werder Bremen (2004)

  Wilhelmsson scoort voor Anderlecht tegen Valencia in de CL (2004)

  Wilhelmsson scoort de 1-2 voor Zweden tegen IJsland (2006)