• home
 • video
 • pas verschenen

  "De Keersmaecker kon niet anders dan Martens een jaarloon te geven"

  Martens en De Keersmaecker in betere tijden.

  Bondsvoorzitter François De Keersmaecker wil pas vrijdag duiding geven over de exit van Steven Martens bij de KBVB. Johan Timmermans, voorzitter van KV Mechelen en lid van het Uitvoerend Comité van de KBVB, doet dat nu al.

  "Het is eigenlijk heel simpel", legt Timmermans bij Sport/Voetbalmagazine uit. "Martens heeft zondagavond zijn mandaat ter beschikking gesteld onder voorwaarden, namelijk de eerbiediging van overeenkomsten die de voorbije jaren gesloten zijn, onder andere tussen de Vlaamse (VFV) en Franstalige (ACFF) vleugel van de KBVB enerzijds en Martens anderzijds."

  "Die bepalen dat een beëindiging van de contracten binnen de vijf jaar na zijn aanstelling als CEO (in 2011), Martens recht geeft op een vertrekpremie ter waarde van een jaarloon. Over het precieze bedrag spreek ik mij niet uit."

  Volgens Timmermans had de KBVB nog één mogelijkheid: een ontslag wegens dwingende redenen. "Maar dat moet gebeuren op basis van zware feiten en binnen de drie dagen na die zware feiten, twee voorwaarden waar in dit geval dus niet aan voldaan is."

  "De Keersmaecker kon dus niet anders dan Martens bij een ontslag een schadevergoeding, een oprotpremie of hoe je het ook wil noemen, mee te geven."