• home
 • video
 • pas verschenen

  Wiggins groet Vlaamse fans in Ronde, E3 en De Panne

  Bradley Wiggins rijdt een bijna volledig Vlaams programma dit voorjaar.

  Bradley Wiggins is aan zijn afscheidstournee bezig op de weg. De Vlaamse wielerfans zullen hem dit voorjaar nog een aantal keer kunnen bewonderen. De Brit voegde de E3, de Driedaagse De Panne en de Ronde van Vlaanderen aan zijn programma toe. Een week later, in Parijs-Roubaix, stopt hij definitief als wegrenner. En de kasseiklassieker vergelijkt hij met "de moonwalk dansen".

  Bradley Wiggins licht zijn programma voor het voorjaar toe bij Sporza. "Ik voeg de E3, de Driedaagse De Panne en de Ronde van Vlaanderen aan mijn programma toe." Daarop stonden de Omloop Het Nieuwsblad en Parijs-Roubaix als afscheidswegkoers al. "Milaan-Sanremo rijd ik niet."

  "Ik rijd nog vaak in Vlaanderen, want ik hou van de mentaliteit en de houding van de mensen in Vlaanderen. Ik wil bij de ploeg mijn rol spelen. Het gaat niet alleen over Bradley Wiggins die Parijs-Roubaix voorbereidt, maar ook over de anderen in onze ploeg."

  "Zo is Ian Stannard titelverdediger in Het Nieuwsblad en hebben nog andere ploegmaten doelen. Ik wil een goeie teammaat zijn en als het dan mijn beurt is, kunnen mijn ploegmaten me daarvoor compenseren."

  "Parijs-Roubaix is zo'n onvoorspelbare koers. Je start met 200 en op het einde ben je nog met een handvol renners. Je moet eerst door al het vuil en de "kasseibloedbaden" geraken voor je iets hebt aan je fysieke krachten."

  "Bij een tijdrit kun je alles plannen, terwijl je in Parijs-Roubaix vijf keer kunt vallen of minuten verliezen en nog terugkeren. Dat is de magie van die race. Tijdrijden is eigenlijk maar saai."

  "Roubaix winnen of moonwalken? Misschien lukt geen van beide"

  Bradley Wiggins haalt er Michael Jackson bij in zijn liefde voor Parijs-Roubaix. "Ik hou van Parijs-Roubaix en wil graag winnen. Maar ik wil ook graag de "moonwalk" kunnen dansen."

  "Soms moet je aanvaarden dat iets je niet lukt. Het kan dat ik nooit win in Roubaix, maar je kunt het maar proberen. Zoals het kan dat zelfs als je les neemt, je de moonwalk van Michael Jackson nog niet kunt nadoen."